Sosy do mięs



Odpowiednio dobrany sos wzbogaca smak pieczonego mięsa. Zobacz, który będzie pasował najlepiej do twojej pieczeni.


ZIOŁOWY 

Doskonały do mięs na ciepło


  • po pół pęczka natki, koperku i szczypiorku
  • ogórek konserwowy
  • po 1/2 szklanki majonezu i śmietany
  • sól, pieprz
Zioła i obrany ogórek posiekaj. Dodaj śmietanę i majonez, wymieszaj. Dopraw do smaku. 

Przepis na sos ziołowy \ - MniamMniam.com




ŻURAWINOWY

Najlepiej smakuje z pasztetem


  • szklanka żurawiny 
  • 1/2 szklanki mrożonych porzeczek
  • łyżeczka tartego chrzanu
  • cukier
  • sól, pieprz
Połowę porzeczek zmiksuj z żurawina, dodaj łyżeczkę chrzanu. Wymieszaj z pozostałymi porzeczkami, dopraw. 

Sos z żurawiny - przepis - Onet Gotowanie




CHRZANOWY

Do pieczonej karkówki i szynki


  • 4 łyżki tartego chrzanu
  • łyżka majonezu
  • łyżka gęstej śmietany
  • jabłko
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru
Obrane jabłko zetrzyj na tarce. Wymieszaj z resztą składników. Dopraw. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Pyszny sos chrzanowy - Haps.pl




Z PIETRUSZKI

Świetny do rolady z drobiu


  • 2 pęczki natki
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 5 dag tartego parmezanu
  • 5 dag orzechów
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Do malaksera włóż natkę i posiekany czosnek. Orzechy upraż na patelni, przestudź, dodaj do natki. Dosyp ser. Miksując dolewaj cienkim strumieniem oliwę. Dopraw solą i pieprzem.

Sos z natki pietruszki - Przepisy Kulinarne: przepisy.cc




ŚLIWKOWY

Do żeberek wołowych pieczonych


  • 30 dag śliwek kalifornijskich
  • 3 ząbki czosnku
  • szklanka sosu z pieczeni
  • cynamon
  • sól, pieprz
Śliwki namocz na 5 godzin. Następnie gotuj w tej samej wodzie około 10 minut. Zmiksuj śliwki razem z czosnkiem. Dodaj bulion. Dopraw do smaku.

Sos barbecue ze śliwek: pikantny sos śliwkowy do mięs - Beszamel.se.pl


Brak komentarzy

Obsługiwane przez usługę Blogger.